نگهداری گل سینگونیوم

مشحصات گیاه سینگونیوم

اسم علمی: سینگونیوم(Syngonium spp.)
اسم خانوادگی: آراسه (Araceae)
سرزمین مادری: مکزیک

شکل برگها:

برگها نیزه ای شکل اند. در ناحیه دمبرگ در برگها بریدگی ایجاد گشته و به گوشواره شباهت پیدا می کنند. در بعضی از گونه ها رگبرگها نمایان هستند.

فرم ساقه:

سینگونیوم گیاهی است بالا رونده. ساقه هایش رشد زیادی می کنند و از در و دیوار بالا می روند. با حذف قسمتهای بالایی ساقه ها می توان گیاه را طوری تربیت کرد که رشد جانبی بیشتری داشته باشد.

لازم است برای سینگونیوم هایی که به صورت بالارونده تربیت می شوند، قیم تهیه کنید. چون ساقه ها نرم هستند، باید به قیم بسته شوند، تا دچار شکستگی نگردند.

اگر ساقه سینگونیوم با محل مرطوب تماس پیدا کند، ایجاد ریشه های نابجا می کند. شما می توانید یک چوب بلند را تهیه کرده و اطرافش را با خزه پوشش داده و از آن به عنوان قیم استفاده کنید. در صورتی که خزه ها را خیس کنید، ریشه های نابجا ظاهر گشته و به داخل خزه ها نفوذ می کنند. با ظاهر شدن ریشه های نابجا می توانیم مواد غذایی را نیز در آب حل کرده و به این ترتیب آب و کود را در اختیارش قرار دهیم. در فصول گرم (بهار و تابستان) هر بیست روز یک بار به کود تقویتی احتیاج دارد.

انعطاف پذیری ساقه های سینگونیوم به ما اجازه می دهد تا هر طور که بخواهیم آن را تربیت نموده و به آن شکل بدهیم. ضمن افزایش ریشه های نابجا موجب استحکام بیشتر گیاه می گردد.

سینگونیوم صورتی و نگهداری آن

آبیاری:

در فصل تابستان هر هفته سه بار و در زمستان یک بار در هفته به آن آب بدهید.

اسپری نمودن آب روی برگها، بخصوص در تابستان به رشد بهتر سینگونیوم کمک می کند.

نور:

به نور سایه روشن نیازمند است. به طور کلی نور کم برای سینگونیوم به مراتب بهتر از نور زیاد است. آفتاب تند موجب سوختگی نوک برگها و رنگ پریدگی می گردد. در فصل تابستان آن را از کنار پنجره های آفتابگیر دور کنید.

دما:

در زمستان نباید هوا خیلی سرد شود. درجه حرارت مناسب برای سینگونیوم در زمستان ۱۵ درجه سانتی گراد است، اما در تابستان گرمای بیش از ۲۱ درجه سانتی گراد ممکن است آزاردهنده باشد. در اثر گرمای زیاد برگهایش قهوه ای می شوند. در این صورت باید برگهای قهوه ای را قیچی کنید. گیاه را به محل خنک ببرید و به آن آب بیشتری بدهید.

 

شرایط و مراقبت های گیاه سینگونیوم

تکثیر: 

کاشتن قلمه در خاک:

این گیاه را می‌توان در اواخر بهار و یا اوایل تابستان با استفاده از قلمه ساقه که ریشه‌های هوایی دارد تکثیر نمود.  قلمه‌ها از نوک ساقه‌ها به طول ۱۰-۸ سانتیمتر تهیه می‌شوند . برش را دقیقا از زیر یک گره بزنید و برگ که در انتهای قلمه است را حذف کنید. قلمه را در گلدانی که از مخلوط ماسه، خاک و خاکبرگ و یا پیت موس ، شن و پرلایت است بکارید.

اگر امکانات گلخانه‌ای ندارید، کیسه پلاستیک شفافی بر روی گلدان بکشید تا رطوبت در اطراف قلمه ها بماند و گلدان را در محلی روشن اما بدور از نور خورشید نگهدارید. مراقب باشید تا قلمه ها خشکی نکشند. ۶-۴ هفته طول می‌کشد تا قلمه‌ها ریشه بدهند که بعد از طی شدن این مدت زمان می‌توانید کیسه پلاستیک را از روی گلدان حاوی قلمه‌ها بردارید. یک ماه صبر کنید و بعد اگر لازم بود از کودهای محلول هر ماه یک مرتبه برای گیاهان جوان استفاده کنید. ۵-۴ ماه بعد می‌توانید گلدان گیاه را عوض کنید و گلدانی بزرگتر را برای آن استفاده کنید.

ریشه دار کردن از طریق آب:

قلمه‌های سینگونیوم را در آب نیز می‌توان ریشه‌دار کرد. بدین منظور طبق مراحلی که در بالا گفته شد، قلمه‌های گیاه را تهیه و آن‌ها را در یک تنگ آب قرار دهید.
روزانه آب تنگ را تعویض کنید و از آب ولرم، بدون کلر و فاقد املاح استفاده کنید. بعد از چند هفته قلمه‌ها ریشه‌دار شده و می‌توانید آن‌ها را به گلدان اصلی انتقال دهید.

 

قلمه زنی سینگونیوم

مراقبت های لازم:

گاهی ساقه های سینگونیوم بیش از اندازه بلند شده و تعداد برگهایش کم می شوند. در این حالت فاصله میان برگها زیاد می گردد. این موضوع که موجب زشت شدن گیاه می شود، به دلیل تاریکی محیط است. با قرار دادن گلدان در محل سایه روشن این حالت را از بین ببرید. 

در سینگونیوم های بزرگ برگهای پایینی زرد گشته و می ریزند، زیرا آنها در دوره رشد، به مواد غذایی بیشتری نیاز خواهند داشت. با استفاده از مواد غذایی کمکی آن ها را تقویت کنید.

اگر ملاحظه نمودید گیاه شما به طور بی رویه رشد کرد و برگهایش کم شدند، نگران نشوید. ساقه های بلندش را قیچی کرده و از این ساقه ها برای ازدیاد گیاه به روش قلمه ساقه استفاده کنید. تابستان زمان مناسبی برای تکثیر سینگونیوم است.

نه تنها با استفاده از ساقه هایش و قرار دادن این ساقه ها در آب یا ماسه، ازدیاد می یابد، بلکه از ریشه های نابجایی که روی ساقه هایش ظاهر می گردند، می توان آن را زیاد کرد. برای تکثیر با استفاده از ریشه های نابجا ساقه هایی که تولید ریشه های نابجا کرده اند، بریده شده و به گلدانی که با مخلوطی از ماسه، خاک و خاکبرگ پر شده، منتقل می کنیم.

 

تکثیر گل سینگونیوم در آب

سینگونیوم مینیاتوری

آفات:

کنه های قرمز مهم ترین آفت این گیاه هستند. کنه ها در قسمت پشت برگها، تارهایی بسته، و موجب زرد شدن برگها می شوند. برگهای آفت زده را با آب بشویید.

شپشک آفت دیگری است که گاهی به سینگونیم حمله می‌کند و از شیره آن می‌مکد و علاوه بر ضعیف کردن گیاه و زردی برگسار ماده چسبناکی به نام عسلک تولید می‌کند. 

شته ها نیز گاهی به این گیاه حمله می‌کنند و از شیره آن می‌مکنند و عسلک نیز تولید می‌کنند و درنهایت موجب زردی برگهامی‌شوند. هر سه این آفت در صورت شدت عمل می‌توانند موجب ریزش برگها شوند. در صورت تعداد اندک آفات سعی کنید با پارچه‌ای مرطوب سطوح برگها را از وجود آنان پاک کنید اما اگر تعداد آنان زاید است از سموم سیستماتیک استفاده کنید.

 

نگهداری سینگونیوم صورتی و سبز

 

 

 

نگهداری آلوئه ورا  را در این مطلب بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *