نگهداری فیکوس لیراتا
مشخصات کلی :
فیکوس لیراتا با نام انگلیسی( fiddle leaf fig ) بومی مناطق گرمسیری آفریقا بوده و در محیط طبیعی زادگاه خود تا ۱۲ متر قد میکشد اما در آپارتمان رشد کندی دارد. به این گیاه به دلیل داشتن برگهای سبز و بزرگ رو به بالا که شبیه به ویالون هستند، فیکوس برگ ویولونی نیز گفته میشود. این گیاه دوستدار هوای گرم و مرطوب است اما شرایط محیطی متفاوت از آن را نیز تحمل میکند.

نیاز های محیطی :
آبیاری:
دما :
نور:
بازهم به علت داشتن برگهای پهن و بزرگ برای فتوسنتز و رشد باید نور زیادی براش فراهم کنید بهترین مکان براش نزدیک پنجره جنوبی هست البته توجه داشته باشید که نور فیلتر شده برای این گیاه مناسب است اما اگر از ابتدای بهار در نزدیکی پنجره و بدون فیلتر قرار داده باشید مشکلی براش پیش نخواهد آمد زیرا به این شرایط عادت میکند.
کمبود نور باعث ریزش برگهای سبز گیاه خواهد شد و گیاهی بدون برگ خواهید داشت فقط یک نکته مهم این است که گیاه را هر هفته بچرخانید تا همه بخش های گیاه نور کافی را جذب کنند .
کوددهی:
خاک مناسب فیکوس لیراتا :

تعویض گلدان:
تکثیر :
از طریق قلمه انتهایی:
تکثیر فیکوس لیراتا از طریق قلمه برگ:
خیلی جالب است که بدانید فیکوس لیراتا را از طریق قلمه برگ هم می توان تکثیر کرد که البته درصد موفقیت آن کم است ولی روشی است که امتحان شده و جواب هم داده است.
عوارض و مشکلات گیاه فیکوس لیراتا :
از جمله آفات گیاه انجیری ویولونی می توان به کنه قرمز و شپشک آرد آلود اشاره نمود. حمله کنه ها به گیاه در نتیجه هوای خشک محیط می باشد؛ بنابراین برای پیشگیری از ابتلای گیاه به این آفت، غبارپاشی روزانه برگ ها توصیه می گردد.
اما در صورت ابتلای گیاه به این آفات می توان از سم های تجویز شده توسط متخصصین باغبانی و کارشناسان استفاده نمود.
لکه های سبز کم رنگ بر پشت و روی برگ ها که به تدریج قهوه ای می شوند، نشان از آلودگی قارچی گیاه دارد که باید با سم مناسب برگ ها را سم پاشی نمود.
نقاط سوخته بر روی برگ های گیاه می تواند ناشی از رشد قارچ ها در هوای گرم و تهویه ناقص محیط باشد. همچنین شکستگی فیزیکی برگ ها و در معرض هوا قرار گرفتن شیره موجود در گیاه منجر به ایجاد حالت سوختگی بر روی برگ ها می شود.
کمبود میزان آبیاری منجر به ایجاد برگ های جدید سوخته می گردد.
چنانچه نوک برگ های گیاه حالت خشک شده داشته باشد نشان از خشکی هوا یا خشکی خاک دارد.
نوسانات دمایی ناگهانی همانند جابه جایی گیاه در اتاق، خشکی هوا و یا قرار گیری در جلوی آفتاب داغ تابستان منجر به ریزش ناگهانی برگ ها می گردد.
کمبود رطوبت هوا، هوای خنک، خشکی خاک و یا کمبود نور از جمله عواملی هستند که منجر به زردی تدریجی برگ ها و ریزش آن ها می شود.
