نحوه مراقبت و نگهداری گل آنتوریوم

مشخصات کلی:

گل طبیعی آنتوریوم آندرانوم (Anthurium andreanum) از خانواده آراسه و در لیست گیاهان آپارتمانی گلدار قرار می گیرد. شاید در نگاه اول به نظرتان شرایط نگهداری گل آنتوریوم مقداری دشوار به نظر برسد، اما این چنین نیست. این گل زیبا دارای برگهای سبز، پهن و قلبی شکل است و زیبایی برگها به اندازه ای است که در صورت نداشتن گل، باز هم ظاهری چشم نواز خواهد داشت.

گل های رنگارنگ و با دوام و ظاهر شیک و مدرن موجب شده است که آنتوریوم یک گیاه پر استفاده در طراحی دکوراسیون باشد. علاوه بر این می توانید از این گل زیبا در دسته گل عروس، هدیه های شکیل و رنگ سفید یا سیاه آن را حتی در مراسم یادبود نیز استفاده کنید.

گل آنتوریوم یا فلامینگو بومی مناطق گرمسیری و جنگلهای پر باران جنوب آمریکاست و با نام انگلیسی ، Anthurium andreanum،tailflower ، laceleaf شناخته میشود. این گل زیبا متعلق به خانواده شیپوری ها است و تا حدود ۲۰۰ سال قبل در زادگاهش یعنی جنگل ها بکر آمازون ظاهر متفاوتی داشت و گل های بزرگتری تولید میکرد. گل آنتریوم در حدود سال ۱۸۰۰ میلادی توسط ساموئل دامون کشف و به مردم معرفی شد و به تدریج شکل آن به صورت کنونی درآمد.

طرز مراقبت از گل آنتوریوم
طرز مراقبت از گل آنتوریوم

گلهای این گیاه نماد خونگرمی و مهمان نوازی است و به عقیده برخی موجب خوش شانسی می شود. دوره گلدهی آنتوریوم بسیار طولانی است و این گیاه از گیاهان همیشه گلدار آپارتمانی محسوب می شود. گلها در رنگ های متنوع نارنجی، سفید، سیاه، قرمز، صورتی و … یافت می شود و هر کدام از این رنگ ها برای مناسبتهای مختلف قابل استفاده هستند و علت نامگذاری این گیاه به نام گل فلامینگو این است که گل های آن فرمی مانند صورت و گردن فلامینگو دارند.

برگ ها حالت قلبی شکل و چرمی براق هستند و بر خلاف تصور، این گل بسیار کم توقع است و به دلیل نیاز نوری کم ، برای فضای داخلی آپارتمان بسیار مناسب است.

 

نیاز ها و شرایط محیطی :

نگهداری آنتوریوم بسیار ساده است و در دسته گیاهان با شرایط نگهداری آسان جای می گیرد. گل آنتوریوم قرمز با دیگر رنگ آنتوریوم تفاوتی ندارد. در زیر به صورت کامل با شرایط نگهداری این گل زیبا آشنا می شویم:

نور :

گل طبیعی آنتوریوم نیاز نوری کمی دارد و به همین دلیل برای آپارتمان بسیار مناسب است. توجه داشته باشید که نور مستقیم و زیاد خورشید به برگها و گلهای آنتوریوم آسیب می رساند. بهترین مکان برای قرار دادن آن، پشت پنجره با نور غیر مستقیم است.

دما :

این گل زیبا در هوای گرم و مرطوب بهتر رشد می کند، اما نسبت به هوای سرد بسیار حساس است. در کل دمای مناسب برای گیاه آنتوریوم ، دمایی بین ۱۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است. توجه داشته باشید که هوای گرم و خشک، باعث وقفه در رشد گلهای آنتوریوم خواهد شد.

 

 

گل آنتوریوم صورتی
گل آنتوریوم صورتی

آبیاری :

آبیاری فراوان، به خصوص در فصل های بهار و تابستان برای گیاه آنتوریوم ضروری است. بهتر است به گیاه در تابستان خشکی ندهید و خاک را نسبتا مرطوب نگه دارید، اما در زمستان بهتر است که بگذارید رویدی خاک کاملا خشک شود، سپس اقدام به آبیاری کنید.

رطوبت :

گل آنتوریوم رطوبت محیطی را می پسندد و غبار پاشی برگها، برای آن مناسب است.

کوددهی :

برای رشد بهتر گیاه آنتوریوم ، باید هر ۲ هفته یکبار به خصوص در فصول رشد، یعنی بهار و تابستان اقدام به کوددهی کنید. کود مخصوص آنتوریوم و انواع کود مخصوص گیاهان آپارتمانی برای این گیاه مناسب است. همچنین در صورت گل ندادن در تابستان، می توانید از تقویت کننده گلدهی مخصوص آنتوریوم استفاده کنید، تا گیاه تقویت شده و اقدام به گلدهی کند.

خاک :

گل طبیعی آنتوریوم به دلیل داشتن ریشه های گوشتی، به خاکی سبک با زهکش بالا نیازمند است، تا آب اضافی از زیر گلدان خارج شود. خاک و کود آماده یا ترکیب خاک برگ، خاک چوب و زغال برای آنتوریوم بسیار مناسب است.

تعویض گلدان گیاه آنتوریوم :

در صورت مشاهده علائمی مانند: بیرون زدن ریشه ها از خاک ، بی حال بودن گیاه آنتوریوم است. در صورتی که تمامی شرایط ایده آل برای گیاه فراهم است، ریشه های گیاه فضای بیشتری احتیاج دارند و زمان تعویض گلدان فرا رسیده است. توجه داشته باشید که بهترین زمان برای تعویض گلدان زمانی است که دوران گل دهی در زمستان تمام شده باشد، دقت کنید که گلدان باید دارای زهکش مناسب باشد. 

تمیز نمودن برگها :

براق نبودن برگ ها ممکن است به دلیل هوای خشک باشد، در اینصورت بهتر است با استفاده از دستمال مرطوب و آب ولرم برگهای گیاه آنتوریوم را غبار پاشی کنید. توجه داشته باشید که تمیز کردن برگ ها، برای گیاه بسیار مفید است. همانطور که از سال های مدرسه به یاد دارید، گیاهان از طریق برگها تنفس می کنند و در صورت غبار گرفتن آنها، راههای تنفس بسته شده و اکسیژن مورد نیاز را دریافت نمی کنند.

علت گل ندادن آنتوریوم:

گل ندادن گیاه آننتوریوم میتواند دلایل مختلفی داشته باشد یکی از این دلایل کم و ناکافی بودن نور است. شرایط را بررسی کنید و گیاه را به محل پرنورتری با نور غیرمستقیم منتقل کنید. دلیل دیگر میتواند  آبیاری بیش از اندازه هم میتواند اتفاق بیفتد. آبیاری به صورت هفته ای یکبار در زمستان کافی است و طبیعی است که ابن مقدار در تابستان و ماه های گرم سال باید افزایش یابد اما بطور کلی میزان آبیاری وابستگی زیادی به شرایط محیطی دارد و نمیتوان مقدار قطعی برای آن در نظر گرفت.

 

گیاه آنتوریوم

 

 

نگهداری گل سینره را در این مطلب بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *