نگهداری نخل ماداگاسکار
مشخصات کلی:
نیازها:
نور:
نخل ماداگاسکار به نور فراوانی نیاز دارد و نور مستقیم آفتاب را حداقل به مدت ۶ ساعت دوست دارد. اگر امکان تابش نور مستقیم آفتاب بر روی آن وجود ندارد در مکانی همانند نزدیکی یک پنجره که کاملاً روشن و پر نور است آن را قرار دهید.
تمامی قسمت های این گیاه سمی است و در صورت خورده شدن می تواند مشکلاتی ایجاد کنده، در حمل و نقل و تعویض گلدان مراقب تیغ های آن باشید.
آبیاری:
بهترین زمان آبیاری وقتی است که خاک گلدان خشک شده باشد. در طی زمستان هم آبیاری را کاهش بدهید.
ترکیب خاک مناسب:
کوددهی:
تعویض گلدان :
تکثیر نخل ماگاسکار :
این راه بسیار سخت است و پشنهاد نمیشود چون از سه هفته تا ۶ ماه طول می کشد تا جوانه بزند. برای تکثیر از طریق بذر مثل بقیه بذور ۲۴ ساعت قبل بخیسانید . این گیاه خیلی زود قوه نامیه خود را از دست می دهد ب همین دلیل از بذر ها ی تازه که بعد از خشک شدن و ترکیدن میوه ها در زمان حدودا اواخر تابستان و اوایل پائیز تهیه کرده اید استفاده کنید . و در دمای ۲۱ تا ۲۶ درجه در خاکی شنی به عمق ۰.۵ سانتی متری بکارید. و حتما در محیط پر نور قرار دهید.
تنه جوش یا قلمه :
بیماریهای نخل ماداگاسکار:
سیاه شدن و تیره شدن نوک برگ ها:
این مشکل می تواند به علت سرما و خشکی هوا باشد. اگر برگ های جدید و تازه سیاه می شوند، به علت نور کم میباشد .
ریزش برگ ها:
ریزش برگ های نخل ماداگاسکار، یکی از متداول ترین مشکلات ماداگاسکار است. این گیاه در پاییز، خزان می کند ولی فقط تعدادی از برگ های آن می ریزد و این امر طبیعی میباشد . تغییرات دمایی، باعث ریزش همه ی برگ های نخل ماداگاسکار می شود. ریشه ها را بررسی کنید اگر سالم باشند، مشکلی وجود ندارد.
زرد شدن برگ ها:
این مشکل بیشتر به دلیل آبیاری بیش از حد و پوسیدگی ریشه اتفاق می افتد.اما جابجایی، نور کم و بیماری های قارچی هم ممکن است باعث زرد شدن و ریزش برگ ها شود.ضمن این که زرد شدن و ریزش تعداد بسیار محدود برگ ها در فصل پاییز و زمستان طبیعی خواهد بود.
پوسیدگی :
با مشاهده هر قسمت پوسیده، باید آن قسمت را از گیاه جدا کرد. متأسفانه زمانی که نواحی نزدیک به سطح خاک میپوسند نمیتوان گیاه را نجاتت داد و چارهای جز صرف نظر کردن از این گیاه نیست.اما اگر نواحی بالاتر پوسیده هستند میتوان قسمتهای آلوده را جدا کرد و از بین برد تا پیشرفت بیماری به تعویق بیافتد اما پیشگیری راه حل بهتری است. خرید گیاه سالم استفاده از بستر کاشت ضدعفونی شده و خشک بودن هوا و تهویه مناسب از جمله راهکارهای جلوگیری از شیوع این بیماری است.
بیماری قارچی یا لکه برگی :
این بیماری منجر به بروز لکههایی بر روی برگهای این گیاه میشود. این لکهها میتوانند با توجه به عامل قارچی یا باکتریایی که ایجاد کننده این بیماری است رنگ متفاوتی از زرد تا سیاه داشته باشند.بهترین راه حل چنین بیماری جمع آوری برگ های آلوده و جلوگیری از خیس و مرطوب شدن برگسار گیاه و استفاده از خاکهای استریل و ضدعفونی شده در زمان تعویض خاک این گیاه است. همچنین در مواردی که بیماری شدید میشود میتوان از قارچکش برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری استفاده کرد.