نگهداری بونسای جنسینگ

مشخصات کلی :

بونسای جنسینگ یکی از فراوان ترین گونه بونسای است و از پیوند زدن فیکوس بر روی جنسینگ حاصل می شود. بونسای جنسینگ  از گیاهان آپارتمانی زیبا و پر طرفدار است. این گیاه از خانواده موراسه است و برگ هایی به رنگ سبز روشن دارد.

زیباترین بخش این گیاه ساقه و رشد ریشه های آن است که طرفداران ویژه خود را دارد. بونسای جنسینگ سرعت رشد بالایی دارد و نگهداری آسان آن باعث شده که بسیار مورد توجه قراربگیرد. ظاهر منحصر به فرد  آن تداعی گر یک درخت زیبا ولی در ابعاد کوچکتر و در گلدان است که می تواند جلوه خاصی را به دکوراسیون منزل یا محیط کار شما بدهد.

علت ریزش برگ بونسای جنسینگ

نیازها:

نور:

یکی از موارد بسیار  مهم در پرورش این گیاه دریافت نور مورد نیازش است. این گیاه از تاریکی بیزار می باشد و نیازمند نور بسیار فراوان و غیر مستقیم است که بهترین مکان برای نگهداری آن پشت پنجره است. در صورت عدم دریافت نور کافی برگ ها شروع به ریزش می کنند که رایج ترین مشکل این گیاه می باشد.

آبیاری:

این گیاه باید به شکل منظم و متوسط آبیاری شود. البته خاک بونسای باید همواره حد کمی از رطوبت را در خود جای داده باشد. این رطوبت به معنای نمناکی است و تا خیس بودن خاک فاصله زیادی دارد. آبیاری زیاد این گیاه، زرد شدن برگ های بونسای را به دنبال خواهد داشت.
ضمن اینکه رطوبت مازاد در خاک اسباب پوسیدگی گیاه خواهد شد. در فصل استراحت گیاه آبیاری گیاه را به یک بار در هفته برسانید. این میزان در فصول رشد به ۲ بار در هفته می رسد.

 رطوبت :

این نوع بونسای نیز مثل اکثر بونسای ها نیازمند رطوبت است که تامین رطوبت مناسب برای این گیاهه باعث شادابی برگها میشود.برای تامین رطوبت دو راه وجو دارد. ۱- اسپری آب هر روز به مقداری که فقط شبنم کمی روی برگ ها بشیند نه آنقدری که همه جا را خیس کنید چون آبیاری بیش از حد خاک این بونسای باعث خفگی ریشه خواهد شد .

۲- یک سینی یا زیر گلدانی ای دو برابر گلدان این گیاه تهیه کنید و در کف آن سنگریزه بریزید و گلدان بونسای را  روی سنگریزه ها قرار دهید و در کف سینی هر از گاهی مقدار کمی آب بریزید. این کار باعث میشه آب کم کم تبخیر شده و حاله ای از رطوبت برای این گیاه ایجاد شود. حتما توجه کنید که سنگریزه در سینی باشد که بونسای شما آب درون سینی را به خود نکشد.
کاشت بونسای جنسینگ

خاک:

بنسای جنسینگ نیاز به خاک سبک، حاصلخیز و با زهکشی کافی دارد. بهترین خاک برای کاشت و نگهداری بنسای جنسینگ ترکیبی از (تورب + پرلیت) یا (کوکوپیت + پرلیت) است. ( خرید خاک )

دما:

حداقل دما برای بونسای جنسینگ ۱۶ درجه سانتیگراد و حداکثر ۲۷ درجه سانتیگراد است و این نکته را حتما توجه داشته باشید که دمای محیط از ۱۲ درجه کمتر نشود

کوددهی :

می توانید در فصول رشد گیاه بونسای جنسینگ خود را هر ۲ هفته یکبار کوددهی کنید. از کود هایی که شامل اسید فسفریک، نیتروژن و ویتامین هستند استفاده کنید

تعویض گلدان  :

 برای اینکه سیستم ریشه فضای بیشتری برای رشد داشته باشد باید هر سال و یا هر دو سه سال یکبار در اوایل بهار درست پیش از آنکه فصل رشد آغاز شود تعویض گلدان صورت گیرد و خاکی که سرشار از مواد مغذی است و زه‌کشی خوبی دارد مورد استفاده قرار گیرد.

تکثیر:

بیشتر این گیاه را با استفاده از کاشتن بذر تکثیر میکنند ولی میتوان از روش قلمه گیری هم برای تکثیر بونسای جینسینگ استفاده کرد.

تکثیر به روش قلمه زدن:

ابتدا از گیاه قلمه تهیه کنید و سپس قلمه انتخابی را درون یک گلدان کوچک با خاک مرغوب حاوی پیت بگذارید. این خاک باید مرطوب باشد. این قلمه را درون یک کیسه پلاستیکی(باد کرده) قرار دهید. درب پلاستیک را محکم ببندید. این پلاستیک به شکل فضای گلخانه ای برای گیاه عمل می کند و باعث حفظ رطوبت می شود.

پلاستیک باید نور کافی را به شکل مستقیم داشته باشد. بعد از گذشت ۴ تا ۶ هفته درب پلاستیک را باز کرده و گیاه را از آن بیرون آورید. قلمه گذاشته شده درون خاک باید دارای چند ریشه شده باشد. سپس باید نگهداری و آبیاری را شروع کنید و به تدریج نور را افزایش دهید.

 

تعویض گلدان بونسای جنسینگ

نکته:

 تمام فیکوس‌‌ها معمولا پس از جابه‌جایی از یک مکان به مکان دیگر در شش هفته حدود بیست درصد از برگهای خود را از دست می‌دهند. تفاوت در آبیاری،‌ رطوبت هوا و شدت نور، تغییر فصل را به درخت نشان می‌دهد و آنها در پاسخ دچار ریزش برگ می‌شوند. در این مورد جای نگرانی نیست و در دو هفته برگ‌های درخت مجدد شروع به رویش خواهند نمود.

مشکلات و عوارض بونسای جنسینگ:

علت زرد شدن و ریزش برگ بونسای جنسینگ:

مهمترن علت زرد شدن وریزش برگ این بنسای شوک محیطی است که به آن ها وارد می شود . شوک محیطی شامل تغییرات نور ، درجه حرارت ، رطوبت ومواد غذایی گیاه می باشد. 

اگر در هفته های اول خرید زرد شدن وریزش اتفاق بیافتد در حد معمول بلا مانع است وجای نگرانی ندارد . اما اگر بیش از حد معمول بود باید سه عامل نور ،حرارت ورطوبت بررسی شود واگر چند ماه بعد از خرید باشد احتمالا باید رطوبت (نحوه آبیاری) و یا مواد غذایی گیاه (کود دهی ) بررسی شود. 

 

نحوه ی تکثیر آبیاری و کوددهی بونسای جنسینگ

 

نگهداری گیاه فیکوس را در این مطلب بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *