نگهداری فیکوس الاستیکا

مشخصات کلی:

گیاه فیکوس الاستیکا از گیاهان بسیار زیبا و مقاوم است که برگ های چرمی و پهنی دارد و در رنگ های مختلفی موجود می باشد.

گیاه فیکوس ، از خانواده مورآسه (تیره انجیر) می باشد . زادگاه اصلی این گیاه ، جنگل های استوایی قاره آسیا و آمریکای شمالی و استرالیا می باشد

 

درمان بیماری گیاه فیکوس

نیازها:

آبیاری:

در فصل تابستان بهتر است که هر هفت روز هفته را به این گیاه آب بدهید و در فصل زمستان نیز این آب دادن را به هر ۱۰ روز یا ۱۴ روز کاهش دهید .

میزان آب دادن را باید با وضعیت رشد این گیاه تنظیم کنید و همچنین باید نور را نیز در نظر داشته باشید بنابراین اگر می خواهید که فیکوس شادابی داشته باشید ، خاک آن را با آب زیاد گل و با کم آب دادن خشک و کویری نکنید . قبل از آبیاری سوراخ های زهکش گلدان را بررسی کنید

دما:

گرما را تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد و سرما را تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد تحمل می‌کند اما بهترین دما برای رشد آن ۲۵-۲۰ درجه سانتی‌گراد است. هوای سرد موجب قهوه‌ای شدن برگ‌ها و ریزش آنها می‌شود همچنین تغییرات ناگهانی در دمای محیط نیز موجب ریزش برگ‌ها می‌شود

نور:

این گیاه به نور متوسط و غیر مستقیم نیاز دارد اگر چه در سایه و نور کم دوام می آورد ولی رشد مطلوبی ندارد گیاه را دور از نور مستقیم قرار دهید. نور شدید موجب بی رنگ شدن برگ‌ها می‌شود. نور کم و ناکافی محیط یکی از دلایل ریزش برگ‌های گیاه است.

 

رشد سریع با کود مخصوص فیکوس

خاک مناسب  :

-فیکوس ها در خاک غنی از مواد آلی و کود پوسیده ی دامی سریعا رشد و نمو می کنند.
-برای تهیه خاک مناسب باید ترکیب خاک شامل یک سوم خاک باغچه + یک سوم خاک برگ پوسیده + یک سوم کود پوسیده دامی می باشد.

-هر دو سال یک مرتبه ، در فصل بهار ، خاک گلدان را عوض نمایید. پس از این که گیاه تنومند شد نیازی به تعویض گلدان نخواهد داشت فقط هرچند ماه یک مرتبه خاک سطحی گلدان را سیخک زده، با کود شیمیایی کامل آن را تقویت کنید.

کود دهی به گیاه فیکوس:

بهتر است در اوایل بهار به این گیاه کود بدهید و در صورت در دسترس نبودن کود گیاهی از کود ارگانیک مایع استفاده نمایید این کود را در اواخر تابستان یک بار دیگر به گیاه بدهید اما در کود دادن  زیاده روی نکنید زیرا موجب سوخته شدن فیکوس می شود .

تکثیر  :

در اواخر بهار یا اوایل تابستان از ساقه ها قلمه تهیه کنید، طول مناسب برای قلمه حدود ۱۵ سانتی متر است، هر قلمه باید حداقل یک برگ داشته باشد، در صورت زیاد بودن تعداد برگ ها آن ها را حذف کنید.

بعد از تهیه ی قلمه شیره ای از آن خارج می شود که برای خروج آن نیم ساعت در آب قرار بدهید.

بعد از قلمه زدن فیکوس، بستر کشت ( بستری از خاک برگ و شن یا پرلیت و کوکوپیت یا هر ترکیب سبک دیگری) را کاملا آبیاری کنید. قلمه‌ها را در محیطی با دمای ۲۵ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد و رطوبت بالا دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید. سطح گلدان را می‌توانید با پلاستیک شفاف بپوشانید و چند سوراخ برای تهویه در آن ایجاد کنید.

این کار باعث می‌شود تا شرایط گلخانه‌ای و رطوبت بالاتری برای گیاه ایجاد شود. زمانی که گیاه ریشه‌دار شد و اولین جوانه‌های برگ جدید برای ساقه ظاهر شد، می‌توانید قلمه‌ها را به گلدان اصلی منتقل کنید.

 

تکثیر فیکوس و نیازهای محیطی آن

تمیز کردن برگ ها:

برای تمیز کردن برگ ها از اسفنج مرطوب و یا پارچه ی پنبه ای کمک بگیرید و با کمک آب برگ ها را تمیز کنید و توجه داشته باشید که استفاده از مواد شیمیایی براق کننده برای گیاه مضر است .

 

تعویض گلدان:

 گیاه فیکوس رشد سریعی دارد؛ بنابراین لازم است، هر سال در فصل بهار یا اوایل تابستان گلدان گیاه را یک سایز بزرگ‌تر کنید.

 اگر گیاه فیکوس بیش از حد بزرگ شده باشد، طوری که عوض کردن گلدان را برای شما دشوار کرده است، توصیه می‌کنیم تنها خاک سطح گلدان را با خاک تازه و غنی از مواد غذایی عوض کنید.

عوارض و درمان گیاه فیکوس الاستیکا:

علت خشک و لوله شدن برگ ها:

دلیل ایجاد این مشکل نور مستقیم خورشید و یا دیر شدن زمان آبیاری گیاه است که موجب خشک و لوله شدن برگ های گیاه می شود.برای رفع این مشکل می توانید گیاه را به مدت ۱۵ دقیقه داخل تشت آب قرار دهید.

همچنین دادن کود بیش از اندازه به گیاه می تواند موجب لوله شدن برگ های گیاه می شود.

علت رنگ پریدگی و ریز شدن برگ های جدید:

دلیل رنگ پریدگی و ریز شدن برگ های گیاه یا توقف رشد آن نشان دهنده ی کوچک بودن گلدان یا کمبود مواد مغذی خاک است.ریشه ها را بازدید و در صورت نیاز گلدان گیاه را با گلدان یک سایز بزرگتر تعویض کنید.در غیر اینصورت با کود مناسب گیاه را تقویت کنید.

 

زرد شدن و سقوط برگ های پایین گیاه:

آبیاری بیش از حد ، دلیل آن است . این مشکل در گیاهان پیر ، طبیعی است .برای گیاهان جوان ، بهتر است اجازه دهید در فاصله بین دو آبیاری ، سطح خاک خشک شود .

 

علت ظهور لکه های قهوه ای برجسته :

علت آن ، وجود آفت شپشک است . برای درمان گیاه،بهتر است آن را با سموم حشره کش،سمپاشی کرده و برگها را با پارچه ها تمیز نمائید.

 

علت ایجاد لکه های سوخته بر روی برگ ها:

این مشکل به دلیل غبارپاشی در آفتاب میباشد . برای از بین رفتن لکه ها ، بهتر است گیاهتان را در معرض نور مستقیم قرار ندهید .

 

وجود لکه های زرد و سفید بر روی برگ ها

به علت وجود کنه قرمز در پشت برگ می باشد . بهتر است گیاهتان را با سموم کنه کش ، سمپاشی نمائید .

 

 

علت ریزش و بیماری های گل فیکوس

 

 

نگهداری بونسای جنسینگ را در این مطلب بخوانید.

۲ thoughts on “نگهداری فیکوس الاستیکا

  • 13 تیر 1399 در t 11:36 ب.ظ
    Permalink

    بسیار سایت عالی و پرباری فراهم کردید.
    واقعا کامل و پرمحتوی .
    سپاس و درود .

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *