نگهداری و کاشت گل مریم

مشخصات کلی :

گل مریم، با نام علمی Polianthes tuberose از تیره Amaryllidaceae بوده و بومی مناطق مکزیک میباشد. گل مریم گیاهی چند ساله و علفی است که ساقه زیر زمینی آن از نوع پیاز (bulb) است. نام آن مشتق شده از (Tuberosa) بمعنی تورم است که اشاره به سیستم ذخیره آن دارد.

این گل یکی از منابع اولیه مهم در صنایع عطرسازی است و در کشورهایی از قبیل هندوستان، فرانسه و مکزیک سطح زیر کشت وسیعی را به خود اختصاص داده است. این گیاه دارای گل هایی به صورت خوشه های بلند می باشد.

در کشورهای خاور دور ریشه‌ی آن را در سالادها و سس های مختلف به کار می برند. همینطور از دم کرده آن برای پیشگیری از برخی بیماری ها می توان بهره برد.

 

کاشت گل مریم

نگهداری گل مریم:

 

نور:

این گل نیاز به نور کافی داشته، بهترین کار این است که گلدان را در محلی آفتابگیر قرار دهیم.این گیاه در طی روز باید به اندازه ۶ ساعت از نور بهره مند شود و در سایه رشد نخواهد داشت.

آبیاری:

در طول دوره رشد، رطوبت خاک باید حفظ شود و اگر خاک گلدان به مدت طولانی خشک باشد، شاخ و برگ گیاه به رنگ، سبز یا آبی تیره در آمده و به علاوه کیفیت گل هم پایین می آید. به طورکلی همانند گل نرگس و گل لاله رطوبت زیاد در زمان سبز شدن پیاز، ممکن است باعث پوسیدن سوخ ها(پیاز) شود و این در زمان گلدهی روی رشد گیاه اثر منفی داشته و باعث کاهش کیفیت عملکرد گل می شود.

خاک :

گل مریم برای پرورش به خاک مناسب با زهکشی عالی نیاز دارد و میزان اسیدیته خاک این گیاه باید بین ۶ تا ۷ باشد. برای پرورش از نمونه خاک هایی با بافت سبک استفاده کنید. مخلوط شن می تواند زهکشی مناسبی را برای تکثیر ایجاد کند. توجه داشته باشید که خاک های سنگین دارای شرایط مناسب برای پیاز گل مریم نیستند.

 

عکس گل مریم

کوددهی:

اگر می‌خواهید گل شما گلدهی خوبی داشته باشد و پربار باشد، کوددهی به خصوص در فصل رشد را فراموش نکنید. کود دادن به گل مریم تاثیر زیادی بر گلدهی بهتر و بیشتر آن دارد. برای تقویت گل مریم از کودهای ترکیبی فسفر پتاسیم و نیتروژن استفاده کنید.

دما:

پیاز مریم به سرما حساس بوده و در زمستان باید از خاک خارج گردیده و در انبار نگهداری شود. اگر دمای هوا در فضای باز، بین ۳۰-۲۰ درجه سانتیگراد باشد میزان تولید پیاز به بالاترین مقدار خود می‌رسد. دمای بهینه نگهداری بوته مریم ۱۵.۵ تا ۲۹.۵ درجه سانتیگراد می باشد و چون گیاه به سرما حساس است دمای پائین ۱۰ درجه سانتیگراد به آن آسیب خواهد رساند.

کاشت :

این گیاه را باید در جایی بکارید که در معرض باد نباشد و نور کافی داشته‌ باشد. گیاه را به نحوی در خاک می‌گذارند که قسمت بالایی غده کمی با خاک پوشش داده‌ شود و قسمت رأس غذه از خاک بیرون باشد. غده‌ها را به فاصله ۱۵ تا ۲۰ سانتی از هم بکارید. اگر غده‌ها درشت هستند، آنها را به فاصله ۲۰ تا ۲۵سانت بکارید.

از اوایل بهار تا اواسط تابستان زمان برداشت ۴۵ تا ۶۰ روز پس از کاشت پیاز ها به گلدهی میرسند.بعد از کاشت گیاه فوراً آن را آبیاری کنید. سعی کنید پیازهای درشت را انتخاب‌ کنید.

روش کاشت گل مریم در گلدان:

برای این کار کافیه شما گلدانی با خاک گفته شده تهیه کنید و پیازهای بدون گل را برای کاشتن در گلدان انتخاب‌ کنید. غده‌ها را در گلدان قرار دهید و سپس روی آن را با خاک بپوشانید و سپس گیاه را آبیاری کنید و در محلی با نور زیاد نگهداری کنید.

 

کاشت گل مریم
آفات ، بیماری ها و علف های هرز مهم گل مریم :

   کنه ها از جمله آفات مهم گل مریم هستند و در شرایطی که فاصله کاشت خیلی کم و تراکم کشت بالا باشد به گل مریم خسارت وارد کرده و باعث قهوه ای شدن جوانه انتهائی می شوند. تریپس ها و شته ها نیز از جمله آفات مهم این گل محسوب میشوند.

برخی علف های هرز مانند  اویارسلام، پنیرک و پیچک هم به گل مریم خسارت وارد می کنند که لازم است به منظور جلوگیری از خسارات و آسیب  آنها، این علف ها به وسیله کارگر در دو تا سه مرحله وجین شوند. اگر میزان آلودگی مزرعه زیاد باشد تا چهار نوبت هم وجین علف های هرز انجام می شود.

 

 

 

نگهداری گل اگزالیس را در این مطلب بخوانید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *